جلسه دفاع از پایان نامه آقای مجتبی نخعی بهرامی - گروه حشره شناسی کشاورزی برگزار می شود.
خلاصه خبر: انقش فیزیولوژیک آلاتوستاتین در فعالیت تغذیهای کرم برگخوار مصریSpodoptera littoralis و اثر عصاره گیاهان کلپورهTeucrium polimو بومادرانAchillea millefolium روی این نوروپپتید جلسه دفاع از پایان نامه: مجتبی نخعی بهرامی گروه:حشره شناسی کشاورزی ارائه کننده:مجتبی نخعی بهرامی استاد راهنما : خانم دکتر اعظم میکانی استاد مشاور : آقای دکتر سعید محرمیپور استاد ناظر داخلی:آقای دکتر یعقوب فتحیپور استاد ناظر خارجی : آقای دکتر عزیز شیخی گرجان نماینده تحصیلات تکمیلی: آقای دکتر یعقوب فتحیپور مکان :آمفی تئاتر 1 تاریخ:11/11/95 ساعت: 30/10
چکیده دراینپژوهشخواصحشره کشیعصاره هایمتانولی کلپوره Teucrium poliumوبومادرانAchillea millefoliumرویلاروسن سومکرمبرگخوارمصریپنبهSpodoptera littoralis (Lep.:Noctuidae)و همچنین تاثیر آنها بر روی برخی خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی این آفت موردبررسیقرارگرفت.نتایج نشان داد که هر دو عصاره دارای سمیت گوارشی بوده و میزان LC50کلپوره و بومادران به ترتیب برابر 625/14275وppm 609/18569میباشد. اثر این دو عصاره بر روی شاخصهای تغذیهای این آفت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد این عصارههادر غلظت LC20باعث کاهش شاخصهای کارایی تبدیل غذای خورده شده، کارایی تبدیل غذای هضم شده، نرخ رشد نسبی و نرخ مصرف نسبی در این حشره شده ولی شاخص تقریبی هضمشوندگی را افزایش دادهاند. نتایج بررسی اثر عصاره ها بر روی آنزیمهای مرتبط با سم زدایی نشان داد که فعالیت آنزیمهای استراز و گلوتاتیون اس ترانسفراز نسبت به شاهد تفاوت معنیداری نداشت. بررسی اثر عصاره متانولی کلپوره و بومادران روی فعالیت آنزیمهای گوارشی نشان داد که فعالیت آلفا آمیلاز در معده میانی حشرات شاهد برابرmU 154 بوده که این میزان به ترتیب به 106 و mU76در لاروهایی که از عصاره بومادران و کلپوره تغذیه کرده بودند کاهش یافت. فعالیت پروتئاز در معده میانی لاروهایی که از عصاره بومادران و کلپوره تغذیه کرده بودند به ترتیب برابرmU 69 وmU 56 بوده، در حالی که در شاهد برابرmU 125 بود. قرار دادن معده میانی در بافر حاوی آلاتوستاتین میزان فعالیت آلفا آمیلاز و پروتئاز را افزایش داد. نتایج آزمون الایزای رقابتی نشان داد که میزان غلظت نوروپپتید آلاتوستاتین در حشرات شاهد برابر با 05/21 بوده که این میزان به 02/14 پیکو مول بر میلی گرم پروتیین در حشرات گرسنه کاهش یافت. در حشراتی که دوباره تغذیه شده بودند این میزان به 85/20 رسید که با شاهد اختلاف معنی داری نداشت. میزان غلظت این نوروپپتید در حشرات تیمار شده با عصاره کلپوره و بومادران به ترتیب به 43/14و 13/13 کاهش یافت. نتایج آزمون ایمنوهیستوشیمی نیز موید نتایج الایزا بوده و نشان داد که تعداد سلولهایی که دارای فعالیت بودند (Alt-ir cells) در حشرات گرسنه و نیز حشرات تیمار شده با عصاره کلپوره یا بومادران کمتر از شاهد بوده در حالی که تعداد این سلولها در حشراتی که دوباره تغذیه شده بودند اختلاف معنی داری با شاهد نداشت. میتوان نتیجه گیری کرد که تغذیه حشره از غذای مصنوعی حاوی عصارههای گیاهی منجر به کاهش نوروپپتید آلاتوستاتین در سلولهای اندوکرینی شده که این امر منجر به کاهش فعالیت آنزیمهای آلفا آمیلاز و پروتئاز میشود. کلید واژهها: کرم برگخوار مصری،کلپوره، بومادران، آنزیمهای گوارشی،آلاتوستاتین
6 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 3428
|