متن کامل خبر


 
پیام تبریک حلول ماه خدا و توجه به ظرفیت های عظیم آن

خلاصه خبر: ای اهل ایمان، ماه خدا از راه رسید، شکر و سپاس بیکران پروردگار بزرگ را سزاست که به ما این توفیق را بخشید که بار دیگر بتوانیم بر سر سفره ضیافتش بنشینیم و از مائده‌های الهی‌اش بهره برگیریم.

تبریک حلول ماه خدا و توجه به ظرفیت های عظیم آن

ای اهل ایمان، ماه خدا از راه رسید، شکر و سپاس بیکران پروردگار بزرگ را سزاست که به ما این توفیق را بخشید که بار دیگر بتوانیم بر سر سفره ضیافتش بنشینیم و از مائده‌های الهی‌اش بهره برگیریم.

ماه رمضان، عید اولیای خدا و فرصتی برای شست وشوی دل و جان از کدورت‌های یک ساله است. ماه عبادت و ذکر الهی است. ماه سحرهای نورانی با دعای شریف ابوحمزه ثمالی است. ماه شب قدر و فضیلت مثال زدنی آن است و در یک کلام ماه نزدیکی به آرمان‌های بلند انسانی یعنی خدایی شدن است. این ماه عزیز را به همه شما تبریک عرض می کنم.

آنچه شایسته و بلکه بایسته است تا در این ماه در کنار روزه‌ها و نمازها و دعاها و عبادت‌های آن مورد توجه جدی قرار گیرد، رسیدگی به محرومان و نیازمندان است. یکی از حکمت های استحباب افطاری دادن اهتمام به امور کسانی است که نیاز مالی دارند. بیاییم از افطاری های تشریفاتی بکاهیم و قدری عمیق تر به آنچه پیامبر خدا علیه و علی آله صلوات الله فرمود بیاندیشیم. به نظر می رسد سفارش‌های زیاد در زمینه افطاری دادن‌ها علاوه بر ترویج فرهنگ روزه و مهم بودن اصل این کار، سیر کردن فقیران و رسیدگی به نیازمندان به طور اصولی‌تر بوده است. این چیزی است که از گفتار و رفتار آن حضرات که سلام و صلوات خدا بر آنان باد، نمایان است.

ظرفیت‌های بسیار ماه رمضان در زمینه های فرهنگی و اقتصادی در کنار دیگر ابعاد فردی و اجتماعی ونیز عبادی و عرفانی آن ، به گونه ای است که اگر به طور شایسته در باره آن اندیشه شود و برنامه‌ریزی گردد ، می‌تواند هم ریشه های تهاجم فرهنگی را در جامعه بخشکاند و هم بنیان فقر و نیازمندی را از بن برکند. ظرفیت ماه رمضان برای مقابله با تحریم اقتصادی که امروزه دشمنان اسلام و ایران برای نابودی این ملت بر آن پای می‌فشارند و تعریف درست از اقتصاد مقاومتی و اجرایی کردن آن بسیار است. برای نمونه می توان وجوب زکات فطریه در پایان ماه را ذکر کرد که روزه و عبادت این ماه با آن کامل می شود و مقبول درگاه الهی واقع می گردد.

امید است اندیشمندان به ویژه در حوزه و دانشگاه بتوانند با ورود در این عرصه و موشکافی‌های علمی این ظرفیت‌ها را شناسایی نمایند. بر دست اندرکاران در عرصه سیاست و اقتصاد نیز لازم است با بهره گیری از آن مطالعات عمیق، برای اصلاح امور برنامه ریزی کنند. این فرصت عظیم را که هر ساله خدای متعال یک ماه به آن اختصاص داده است، می‌بایست بیش از گذشته تاریخی دریافت و امروزه با نگاهی نو و به هدف رفع مشکلات و معضلات فرهنگی و اقتصادی به طور جدی‌تر به آن پرداخت.

در پایان از همه عزیزان به ویژه از دانشگاهیان التماس دعا در این ماه عظیم را دارم و توفیق عبادت و بندگی خالصانه را از درگاه خدای متعال برای آنان خواستارم.


6 خرداد 1396 / تعداد نمایش : 1533