متن کامل خبر


 
حجت الاسلام والمسلمین دکتر فلاح رفیع: چیزی که از امام بیش از همه می بایست می آموختیم کمتر از همه آموختیم

خلاصه خبر: حجت الاسلام والمسلمین دکتر فلاح رفیع در سلسله مباحث تفسیر قرآن در مسجد دانشگاه تربیت مدرس به سیره گفتاری و رفتاری رهبر کبیر و معمار انقلاب اسلامی، حضرت امام (ره) پرداختند

حجت الاسلام والمسلمین دکتر فلاح رفیع در سلسله مباحث تفسیر قرآن در مسجد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به سیره گفتاری و رفتاری رهبر کبیر و معمار انقلاب اسلامی، حضرت امام (ره) گفتند: هدف اصلی و اساسی از انقلاب اسلامی، عروج انسان ها به مقام والای انسانی آنها بود. این آنچیزی است که با دقت در پسوند «اسلامی» فهمیده می شود. به هر میزان ما از این هدف دور شویم رسیدن به اهداف و مقاصد دیگر انقلاب مشکل‌تر می شود. این هدف بزرگ در کلام، رفتار و اعمال امام راحل (ره) تجلی و بروز آشکار داشت.

ایشان با بیان اینکه امام اساس کار را انسان سازی می دانست افزودند: انسان سازی با شناخت و توجه عملی به خداوند ممکن است و توجه به خدا با دنیا طلبی و علاقه های مخرب و ویرانگر به مطامع دنیوی و رقابت های آنچنانی در زرق و برق دنیا سازگار نیست. همه این ها با توجه به نماز و عبادت خداوند میسر است. آیا امروز واقعاً در جامعه ی ما این توجه به نماز و عبادت آنگونه که حضرت امام می خواستند وجود دارد. البته نه آنگونه که حضرت امام بودند.

دکتر فلاح رفیع بیان داشتند ما مسلماً نمی توانیم توقع داشته باشیم که همه مثل حضرت امام (ره) رفتار کنیم منتهی سؤال مهم این است آیا اعتنا و اهتمام به نماز اول وقت و عبادت در جامعه ما در سطح وسیع و یا دست کم نسبتاً وسیع مشاهده می شود. اگر می شود خوشا به حال ما و اگر نمی شود باید فکری برای این مسئله بکنیم که چنین چیزی در شأن جامعه اسلامی و انقلاب اسلامی نیست. اگر این مهم محقق شود اهداف دیگر انقلاب آسانتر بدست می آید.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت‌مدرس در ادامه گفتند: مقام معظم رهبری حکایتی را از روزهای اول انقلاب اسلامی نقل می کنند و می فرمایند: من یک شب بعد از نماز مغرب و عشاء خدمت امام رسیدم دیدم ایشان تنها در اتاق نشسته‌اند و دارند قرآن می خوانند. با خیالی آسوده و راحت، گوئی اصلاً اتفاقی نیفتاده است.

دکتر فلاح رفیع افزودند این کار به خاطر آن بود که حضرت امام با تمام وجود درک و باور داشتند که اگر قرار است اتفاقی در این عالم بیافتد آن کار جز به فرمان الهی و به دست خداوند نخواهد افتاد؛ یعنی امام راحل (ره) «لا مؤثر فی الوجود الا الله» را به تمام معنا قبول داشتند و چشیده بودند.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت مدرس در پایان بیان داشتند این درس بزرگی است که باید بیشتر از هرچیز از امام می‌آموختیم و متأسفانه کمتر آموختیم. هرچند اکنون نیز دیر نشده است. و آموختن اینگونه درس های عملی در هر زمان ممکن لازم است. این آموزه ها را از کلام و رفتار امام بویژه امروزه از نوشته های ایشان باید فرا گرفت؛ نوشته هایی چون آداب الصلاه، سر الصلاه، چهل حدیث و دیگر کتاب های معظم‌له. این کتاب های نورانی و نصایح اخلاقی باید از آن دست کتاب هایی باشد که همیشه آنها را خواند و روی آن تأمل کرد.


18 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 1937