متن کامل خبر


 
تشریح محورهای درآمدزایی حوزه آموزشی در نشست شورای برنامه ریزی توسعه اقتصادی دانشگاه

خلاصه خبر: نشست تخصصی "شورای برنامه ریزی توسعه اقتصادی دانشگاه با تأکید بر درآمدزایی پایدار" چهارم دی ماه با حضور رییس، معاون پشتیبانی و منابع انسانی و جمعی از مدیران دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر موسوی معاون پشتیبانی و منابع انسانی اظهار داشت: درآمدزایی باید در دانشگاه نهادینه شود و این امر باید از لایه های پایین دانشگاه مانند گروه ها آغاز گردد تا بتوانیم برای سال آتی تحول قابل ملاحظه ای در درآمدهایمان ایجاد کنیم.
در ادامه دکتر کلباسی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به درآمدزایی در حوزه آموزش تصریح کرد: در حوزه آموزش، بحث درآمدزایی از مسیرهای مشخصی مانند انعقاد قراردادهای آموزشی، جذب دانشجوی بین الملل و جذب دانشجو در پردیس دانشگاهی و دوره های کوتاه مدت و آموزش های آزاد حاصل می شود.
سپس رییس دانشگاه به محورهای درآمدزایی در حوزه آموزشی اشاره کرد و گفت: پردیس دانشگاهی باید استراتژی و برنامه هدفمندی داشته باشد و بازار عرضه و تقاضا را بشناسد که در چه رشته هایی تقاضای بیشتری وجود دارد و دانشگاه نیز مشکل پشتیبانی کمتری برای ارائه خدمات آن خواهد داشت.
دکتر احمدی به راه اندازی مرکز زبان فارسی برای آموزش به غیر ایرانیان اشاره کرد و گفت: این مراکز منبع درآمدی خوب برای دانشگاه ها محسوب می شود و می توان از این طریق درآمدهای مطلوبی برای دانشگاه کسب نمود.
همچنین برگزاری دوره های زبان های فرانسه، روسی ، عربی و انگلیسی و برگزاری کلاس هاس تک درس و دوره های مهارت افزایی و حرفه ای که به سفارش سازمان ها یا داوطلبان آزاد برگزار می شود می تواند در زمینه درآمدزایی برای دانشگاه موثر باشد.
وی در خصوص برگزاری دوره های صلاحیت مدرسی نیز افزود: اعطای گواهی صلاحیت مدرسی به فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر منع قانونی دارد، ولی ما می توانیم با برگزاری این دوره ها، گواهی خاص شرکت در دوره را بدون درج کلمه صلاحیت مدرسی به شرکت کنندگان ارائه کنیم.
دکتر قدسیان رییس پردیس دانشگاه نیز در خصوص برخی از چالش های پیش رو برای جذب بهتر و بیشتر دانشجو در پردیس اشاره کرد و گفت: پردیس پتانسیل خوبی برای توسعه دارد و در حال حاضر حدود 200 تا 230 دانشجو در پردیس مشغول به تحصیل هستند و این رقم می تواند افزایش یابد به شرط آنکه سیاست دانشگاه شفاف و روشن باشد و به گروه ها نیز منتقل شود.
وی ادامه داد: پردیس در قالب ظرفیت گروه ها فعالیت می کند و باید سیاست دانشگاه به گونه ای باشد که گروه ها را ملزم به شرکت در دوره های شهریه پرداز کند و گروه ها به دلیل کم بودن ظرفیت های اجرایی و ظرفیت اعضای هیات علمی از این امر سرباز نزنند.
در ادامه دکتر صنیعی مدیر دفتر آموزش های آزاد بر اهمیت برگزاری دوره های خاص محور، آزمون اختصاصی، تقاضا محور از طرف سازمان ها با اعطای مدرک جهت کسب درآمدزایی مناسب برای دانشگاه با توجه به نیاز جامعه تاکید کرد.
دکتر سید ابریشمی مدیر دفتر پژوهش های کاربردی نیز در خصوص کمیته بازاریابی پژوهشی و فناوری، فعالیت های آن و مسئولیت های اعضای این کمیته مطالبی را عنوان نمود.
مهندس اندایش مدیر دفتر تشکیلات و بهبود روش ها، گزارشی از اقدامات انجام شده از آخرین نشست شورا تاکنون ارائه نمود. وی دسته بندی موارد دریافتی در قالب آموزشی، پژوهشی، بین الملل و کلینیک/ متفرقه حوزه پشتیبانی، تشکیل جلسه تخصصی و بررسی موارد دسته بندی شده دریافتی از سوی دانشکده ها در 152 عنوان و ابلاغ موضوعات به واحدهای متولی در حوزه آموزشی، پژوهشی، ریاست و پشتیبانی و منابع انسانی را از جمله اقدامات انجام شده عنوان کرد.
دکتر احمدی در پایان تاکید کرد: اعضای هیات علمی باید محورهای مورد علاقه خود را در زمینه درآمدزایی مشخص کنند و دانشکده ها از لیست های مشخص شده، بخشی را به عنوان سبد کاری خود انتخاب و در آن زمینه فعالیت خود را شروع کنند و در این راستا تفویض اختیار نیز به گروه ها صورت می گیرد تا بتوانیم ابتدا در کوتاه مدت و سپس در میان مدت و بلند مدت قدم های موثری در ارتقای سطح درآمدزایی و توسعه پایدار دانشگاه برداریم.


8 دی 1397 / تعداد نمایش : 2866