متن کامل خبر


 
نشست معاونان پژوهشی دانشگاه های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه

خلاصه خبر: بیست و نهمین نشست معاونان پژوهشی دانشگاه های سطح یک کشور با حضور دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران کل این حوزه 21 آذرماه به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر جعفریان مدیر امور پژوهشی و فناوری دانشگاه به معرفی کوتاهی از دانشگاه پرداخت و گفت: ما 750 عضو هیات علمی داریم و تعداد دانشجویان ما 9327 نفر می باشد که نسبت دانشجو به هیات علمی 12.5 می باشد که شاخص مناسبی در بین دانشگاه های کشور می باشد.
دانشگاه تربیت مدرس بر اساس رتبه بندی پایگاه ISI از سال 2013 تا 2017 در بین دانشگاه های جهان در رتبه 466 و در بین دانشگاه های کشور در رتبه چهارم و در منطقه در جایگاه دوازدهم می باشد.
وی افزود: برنامه راهبردی دانشگاه با چهار اولویت تعامل شبکه ای و میان رشته ای، برون گرایی و حضور فعال بین المللی، خود اتکایی و پایداری و سرآمدی همه جانبه در کیفیت تعریف شده است که در حال اجراست که شامل 16 روال در حوزه پژوهش می باشد که از مهر ماه سال 95 کلید خورد. تاکنون 60 پروژه در حوزه پژوهش و فناوری به انجام رسیده و 140 پروژه نیز طراحی کردیم تا در راستای ارتقای دانشگاه انجام شود.
در ادامه دکتر غفوریان معاون اداره کل پژوهش های کاربردی دانشگاه تهران به موضوع بند ط تبصره 9 قانون بودجه اشاره نمود.
وی اظهار داشت: برای اولین بار بند ط تبصره 9 به منظور افزایش اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها در ماده واحده قانون سال 97 تصویب شد و در شهریور ماه آیین نامه اجرایی آن ابلاغ شد.
در سامانه بند ط تبصره 9 تحت عنوان ساتع ( سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش وفناوری) 60 شرکت حضور دارند و 169 اولویت ارائه شده و دانشگاه ها 115 پیشنهاد را ارسال نموده اند و پیشنهادات تایید شده تا کنون 15 مورد بوده است.
در ادامه معاونان پژوهشی دانشگاه ها، پیشنهاداتی را در خصوص بند ط تبصره 9 عنوان کردند.
از جمله پیشنهادات ارائه شده این بود که دولت مستقیما 40 درصد مربوط به درآمد شرکت ها را واریز کند، باقیمانده بودجه هر سال به سال بعد منتقل شود و پرداخت های دانشجویی، پسا دکتری و پژوهشگران از بیمه و مالیات معاف گردد.
دکتر برومند معاون پژوهشی وزرات علوم نیز در سخنانی تصریح کرد: اگر پیشنهادات از سمت دانشگاه های مختلف به نمایندگان ارائه شود غیر از ابهام و به هم ریختگی دستاورد دیگری نخواهد داشت و باید همه دانشگاه ها به پیشنهادات یکسانی برسند تا فرآیند اجرای این قانون به بهترین نحو صورت گیرد.
در ادامه وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه های سطح یک در سال 97 و 98 و تغییرات هزینه ای تحقیقاتی دانشگاه های سطح یک در سال 98 نسبت به سال 97 مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر برومند در این رابطه اظهارداشت: نحوه هزینه کرد بودجه دانشگاه ها باید شفاف باشد و گزارشات سیستم های مالی دانشگاه ها باید به قدری شفاف باشد که مشخص شود چه بخشی از آن مربوط به امور پژوهشی است . سازمان برنامه عملکرد همه دانشگاه ها را گرفته و بر اساس آن بودجه تعریف شده است.
موضوع خرید پایگاه های اطلاعاتی و گزارش کنسرسیوم دانشگاه های برتر در طرح های کلان از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.
 


24 آذر 1397 / تعداد نمایش : 2281