متن کامل خبر


 
بررسی امنیت غذایی محصولات تراریخته در کارگاه یک روزه ایمنی زیستی

خلاصه خبر: کارگاه یک روزه ایمنی زیستی و تشخیص محصولات تراریخته به همت دانشکده کشاورزی دانشگاه و با همکاری شورای ملی ایمنی زیستی کشور در راستای اجرای پروژه ی توانمندسازی ایمنی زیستی کشور، سیزدهم آذرماه در سالن اجتماعات شهیدخلوتی دانشکده کشاورزی برگزار شد.

در این کارگاه یک روزه که با حضور اساتید و دانشجویان این رشته برگزارشد، دکتر مختارجلالی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و عضو شورای ملی ایمنی زیستی کشور، دکتر محمود تولایی، رئیس انجمن ژنتیک ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه ا...، دکتر محمدعلی ملبوبی، رئیس فدراسیون انجمن های بیوتکنولوژی آسیا و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، دکتر سیروس زینلی، رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران و عضو هیئت علمی انیستیتو پاستور ایران، دکتر امیر موسوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و مجری پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی در وزارت علوم تحقیقات و فناوری و دکتر علی رضا مرشدی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج و دبیرسابق شورای ملی ایمنی زیستی کشور، طی سخنانی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در رابطه با موضوع کارگاه پرداختند و سپس کارگاه به صورت میزگرد جلسه پرسش و پاسخ و همفکری ادامه یافت.
در ابتدای نشست این کارگاه که با حضور بیش از 120 نفر از متخصصان و علاقه مندان تشکیل شد، دکتر مختارجلالی، دبیر علمی کارگاه، ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران به ویژه از دکتر موسوی به دلیل حمایت در برگزاری کارگاه و دکتر ثابت و مهندس شرفی و سایر دانشجویانی که در برگزاری این کارگاه همکاری صمیمانه داشتند، با تشریح اهداف و برنامه های کارگاه اظهار داشت که علاوه بر پنج سخنرانی تخصصی، دو میزگرد همفکری و همچنین جلسه پرسش و پاسخ در دو نوبت صبح و عصر برگزار می شود.
دکتر جلالی همچنین در سخنرانی تخصصی خود تحت عنوان : " آیا بیوتکنولوژی رفیق ایمنی زیستی است یا دشمن آن؟" به کاربردهای گسترده ی این تکنولوژی در زمینه های مختلف اعم از کشاورزی، پزشکی، محیط زیست و ... اشاره کرد که لازم است از منافع این فناوری جوامع بشری بهره مند و با اجرای دقیق مقررات ایمنی زیستی از خطرات احتمالی آن در امان ماند.
در این کارگاه دکتر سیروس زینلی، رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران ضمن تشریح ضرورت به کارگیری فناوری های نوین برای ایجاد امنیت غذایی در کشور اظهارداشت: تولید محصولات تراریخته فقط با هدف تولید محصول بیشتر و با کیفیت بالاتر نیست، بلکه در زمینه تولید دارو نیز مفید و موثر می باشد.
وی تصریح کرد :در کشور حمایت از بیوتکنولوژی، چه از سوی دولت و چه از سوی بخش خصوصی ضرورت دارد و ما در بیوتکنولوژی پزشکی پیشرفت مطلوبی داشته ایم.
دکتر زینلی ادامه داد: در غفلت دشمن، ما توانستیم در بیوتکنولوژی پزشکی پیشرفت کنیم. اما در بخش کشاورزی دشمنان ما به موقع وارد عمل شدند و نتوانستیم در بیوتکنولوژی کشاورزی این پیشرفت ها را داشته باشیم. امروز غذای دام و طیور ما کاملا وابسته به واردات است و یکی از بزرگترین وارد کنندگان محصولات تراریخته هستیم. متاسفانه مخالفان تولید ملی محصولات تراریخته یا از روی ناآگاهی یا بخاطر ماموریتی که دارند در خصوص محصولات تراریخته دروغ می گویند و مانع توسعه این فناوری در کشور می شوند.
وی در پایان با بیان اینکه امنیت غذایی کشور مادامی که وارد کننده محصولات تراریخته هستیم در خطر است، افزود: به نظر می رسد در قضیه تراریخته دست هایی وجود دارد که تلاش می کند کشور وابسته بماند.
پس از ارائه سخنرانی، صاحب نظران در دو میزگرد جداگانه شرکت نموده و به سوالات و ابهامات مطرح شده پاسخ دادند و در پایان، به جمع بندی نهایی پرداختند.
 


18 آذر 1397 / تعداد نمایش : 1433