متن کامل خبر


 
دیدار اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی با مسئولان استان قزوین

خلاصه خبر: هیأت رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی ضمن دیدار با استاندار و مدیران حوزه کشاورزی استان قزوین از مراکز شاخص بخش کشاورزی آن استان بازدید کردند.


هیأت رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی ضمن دیدار با استاندار و مدیران حوزه کشاورزی استان قزوین از مراکز شاخص بخش کشاورزی آن استان بازدید کردند.
در این بازدید که طی دو روز با هدف همکاری و همفکری اساتید دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با مسئولین استان قزوین در بهبود شرایط و شکوفایی بخش کشاورزی این استان انجام شد، پتانسیل های بالقوه و بالفعل دشت قزوین در حوزه ی کشاورزی در شهرستان های آبیک، قزوین و تاکستان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
دکتر علی اصغر طالبی رئیس دانشکده کشاورزی، در نشست مشترک با استاندار قزوین با اشاره به پتانسیل خوب آن استان در بخش کشاورزی بر آمادگی گروه های مختلف علمی دانشکده کشاورزی در جهت بالا بردن بازدهی این بخش تأکید کرد وگفت : امیدواریم تعامل بین دانشگاه تربیت مدرس و مسئولین عالی رتبه استان نتایج و برکات ارزشمندی را برای کشور و برای استان به همراه داشته باشد و این همکاری زمینه ساز یک الگوی مناسب از ارتباط بین بخش های اجرایی و دانشگاه باشد. امیدواریم این تعامل استمرار یابد تا از طریق انعقاد تفاهم نامه در زمینه های مختلف به دستاوردهای عملی برای پیشرفت اقتصادی استان منجر بشود.

دیدار اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی با مسئولان استان قزوین

رئیس دانشکده کشاورزی در ادامه به معرفی دانشگاه و دانشکده پرداخت و افزود: دانشکده کشاورزی 15 گروه آموزشی در رشته های مختلف کشاورزی با بیش از 80 عضو هیأت علمی دارد. دانشگاه تربیت مدرس در 15 سال ابتدای تاسیس هدف خود را تربیت نیروی انسانی برای سایر دانشگاهها قرار داد و در15 سال بعدی به یک دانشگاه پژوهش محور تبدیل شد و در این زمینه نیز بسیار خوب درخشید و به جایگاه دوم کشور در زمینه ی تولید علم در بین دانشگاه های جامع دست یافت ولی در دو سال اخیر و در طرح راهبردی دانشگاه به مباحث تجاری سازی و نقش دانشگاه در توسعه ی اقتصادی کشور و کارآفرینی توجه شایسته ای شده است و امیدواریم از طریق ارتباط دانشگاه با بدنه ی اجرایی کشور این موضوع تحقق یابد.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نیست. دلایل عدم موفقیت کشور در این حوزه فرصتی طولانی می طلبد ولی مهم ترین دلیل آن عدم استفاده از نقطه قوت کشور ما یعنی نیروی انسانی متعهد و متخصص است .
دکتر طالبی در خصوص قابلیت ها ی کشاورزی استان قزوین گفت: استان و دشت قزوین از مناطق بسیار مستعد جهت توسعه فناوری های نوین کشاورزی است و از ظرفیت های فوق العاده ای در زمینه ی باغداری، مرتع، دام و طیور و محیط زیست برخوردار است. این ظرفیت ها در تعامل با علم و اساتید صاحب نظر و متعهد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس می تواند زمینه ی ایجاد الگوی مناسبی از همکاری دانشگاه با بخش اجرایی را ارائه نماید لذا دانشکده کشاورزی آمادگی خود را جهت تاسیس "مرکز توسعه علوم و فناوری های نوین کشاورزی" با همکاری استانداری، سازمان برنامه و بودجه استان و سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام می نماید و آماده عقد تفاهم نامه دراین زمینه می باشد. امیدواریم این حرکت به عنوان الگویی شایسته به توسعه ی علم و اقتدار کشور کمک نماید.
در بخش دیگری از این نشست مهندس فریدون همتی، استاندار قزوین به نقش این استان در تأمین امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت : دشت قزوین در تامین امنیت غذایی استان و کشور نقش ارزنده ای دارد و دانشکده کشاورزی تربیت مدرس با داشتن اساتید برجسته اگر بتواند با وضعیت استان بیشتر آشنا شود و راهکارهای عملی و علمی برای بهینه سازی تولید داشته باشد استقبال می کنیم. تولیدات بخش کشاورزی باید صادرات محور باشد و در توسعه این بخش نیز استفاده از شرکت های دانش بنیان در اولویت قرار گیرد. دشت قزوین از ظرفیت های بی نظیری برخوردار است که اگر با نگاه علمی بتوانیم بهره برداری از آن را افزایش دهیم قادریم ضمن کسب سود بیشتر در این بخش به اشتغال و اقتصاد مقاومتی هم کمک کنیم.
استاندار قزوین مسئله کمبود آب را یادآورشد و افزود: آب برای استان قزوین یک مسئله اساسی در حوزه کشاورزی است و با محدودیت منابع زیرزمینی متاسفانه استفاده بی رویه از این منابع موجب شده کشاورزی آینده دشت دچار چالش شود و امروز با 800 میلیون مترمکعب کسری آب مواجهیم که نگران کننده است.

دیدار اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی با مسئولان استان قزوین

وی گفت: بهره وری در شرایط موجود در این حوزه مطلوب نیست و باید تلاش کنیم با اصلاح الگوی کشت، آموزش های تخصصی، توسعه مکانیزاسیون و استفاده از دانش های نوین و اساتید دانشگاه ضمن افزایش راندمان کار، هزینه ها را کاهش دهیم.
مهندس همتی اظهار داشت: نبود صنایع تبدیلی و نداشتن پشتیبانی فنی و ضعف در بازاریابی نیز از جمله مشکلات بخش کشاورزی است و اگر بخواهیم تحولی در تولید و صادرات کشاورزی ایجاد شود و بتوانیم شعار امسال را در اقتصاد مقاومتی عملیاتی کنیم باید ضمن رفع موانع و مشکلات موجود به سمت کشاورزی نوین حرکت کنیم. به مسئولان دانشکده کشاورزی تربیت مدرس پیشنهاد می کنیم از ظرفیت دشت قزوین برای اجرای طرح های پژوهشی و تحقیقاتی استفاده کنند تا بهره وری کشاورزی قزوین را ارتقاء دهند و در این زمینه آماده همه گونه همکاری هستیم.
استاندار قزوین در پایان تصریح کرد: باید بتوانیم دانش را وارد مزرعه کرده و از آن برای ارتقاء بهره وری استفاده کنیم و در این راه ارتباط دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی قزوین برای اجرای طرح های علمی و نوین ضروری است.
گفتنی است در این سفر دو روزه اعضاء هیأت علمی دانشکده کشاورزی از تعدادی از مراکز کشت و صنعت، پرورش دام و طیور و باغات و مزارع نمونه، مرکز تحقیقات انگور در شهرستان تاکستان و نیز آثار تاریخی شهرقزوین دیدن کردند.


11 اردیبهشت 1395 / تعداد نمایش : 2962